علت درد وسط سر چیست؟

سردردهای خوشه ای یکی از دردناک ترین انواع سردرد هستند. سردرد خوشه ای معمولاً شما را در نیمه شب با درد شدید در یک چشم یا اطراف یک طرف سرتان بیدار می کند. حملات مکرر، معروف به دوره‌های خوشه‌ای، می‌تواند از هفته‌ها تا ماه‌ها طول بکشد، معمولاً با دوره‌های بهبودی که سردرد متوقف می‌شود، ادامه پیدا می‌کند. در طول دوره بهبودی، هیچ سردردی برای ماه ها و گاهی حتی سال ها رخ نمی دهد.

خوشبختانه سردرد خوشه ای نادر است و تهدید کننده زندگی نیست. درمان‌ها می‌توانند حملات سردرد خوشه‌ای را کوتاه‌تر و کم‌تر کند. علاوه بر این، داروها می توانند تعداد سردردهای خوشه ای را کاهش دهند.

علائم و نشانه های رایج در هنگام سردرد

علائم و نشانه های رایج در هنگام سردرد عبارتند از:

  1. درد طاقت‌آوری که عموماً در پشت یا اطراف یک چشم قرار می‌گیرد، اما ممکن است به سایر نواحی صورت، سر و گردن شما نیز سرایت کند.
  2. درد یک طرفه
  3. بی قراری
  4. پارگی بیش از حد
  5. قرمزی چشم در سمت آسیب دیده
  6. گرفتگی یا آبریزش بینی در سمت آسیب دیده
  7. عرق کردن پیشانی یا صورت در سمت آسیب دیده
  8. رنگ پریدگی پوست یا برافروختگی صورت
  9. تورم اطراف چشم در سمت آسیب دیده
  10. افتادگی پلک در سمت آسیب دیده

افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای، بر خلاف افراد مبتلا به میگرن، احتمالاً با سرعت حرکت می‌کنند یا می‌نشینند و تکان می‌خورند. برخی از علائم شبیه میگرن – از جمله حساسیت به نور و صدا – ممکن است با سردرد خوشه‌ای رخ دهد.

ویژگی های سر درد خوشه ای

ویژگی های سر درد خوشه ای

یک دوره خوشه ای معمولا چند هفته تا چند ماه طول می کشد. تاریخ شروع و مدت هر دوره خوشه ممکن است از دوره ای به دوره دیگر سازگار باشد. به عنوان مثال، دوره های خوشه ای می توانند به صورت فصلی رخ دهند، مانند هر بهار یا هر پاییز.

اکثر مردم سردردهای خوشه ای اپیزودیک دارند. در سردردهای خوشه‌ای اپیزودیک، سردرد به مدت یک هفته تا یک سال رخ می‌دهد و پس از آن یک دوره بهبودی بدون درد ۳ ماه یا بیشتر طول می‌کشد تا سردرد خوشه‌ای دیگری ایجاد شود. دوره های خوشه ای مزمن ممکن است بیش از یک سال ادامه داشته باشد یا دوره های بدون درد ممکن است کمتر از یک ماه طول بکشد.

در طول یک دوره خوشه ای:

  1. سردرد معمولا هر روز و گاهی چندین بار در روز اتفاق می افتد.
  2. یک حمله می تواند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت طول بکشد.
  3. حملات اغلب هر روز در زمان مشخصی رخ می دهند.
  4. بیشتر حملات در شب اتفاق می افتد، معمولاً ۱ تا ۲ ساعت پس از رفتن به رختخواب
  5. درد معمولاً به همان سرعتی که شروع شد، با کاهش سریع شدت، پایان می‌یابد. پس از حملات، اکثر افراد بدون درد اما خسته هستند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر تازه شروع به سردردهای خوشه ای کرده اید، برای رد سایر اختلالات و یافتن موثرترین درمان، به پزشک خود مراجعه کنید. سردرد، حتی زمانی که شدید باشد، معمولاً نتیجه یک بیماری زمینه ای نیست. اما سردرد گهگاه می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای جدی مانند تومور مغزی یا پارگی رگ خونی ضعیف (آنوریسم) باشد. علاوه بر این، اگر سابقه سردرد دارید، اگر الگوی تغییر کرد یا سردردتان ناگهان متفاوت شد، به پزشک مراجعه کنید.

اگر هر یک از علائم و نشانه های زیر را دارید به دنبال مراقبت های اورژانسی باشید:

  1. سردرد شدید و ناگهانی که اغلب شبیه صدای رعد و برق است.
  2. سردرد همراه با تب، تهوع یا استفراغ، سفت شدن گردن، سردرگمی ذهنی، تشنج، بی حسی، یا مشکلات صحبت کردن که می تواند نشان دهنده تعدادی از مشکلات از جمله سکته مغزی، مننژیت، آنسفالیت یا تومور مغزی باشد.
  3. سردرد بعد از ضربه به سر، حتی اگر سقوط یا ضربه جزئی باشد، به خصوص اگر بدتر شود.
  4. سردرد ناگهانی و شدیدی که شبیه سردردهایی است که تا به حال داشته اید.
  5. سردردی که در طول روز بدتر می شود و الگوی آن تغییر می کند.

منبع: https://limateb.com/what-is-the-cause-of-pain-in-the-middle-of-the-head/

دوره نوجوانی چگونه شکل می گیرد؟

یک سوال مهم و اساسی در رابطه با نوجوانی وجود دارد و ان این است که از کجا بفهمیم یک فرد به بلوغ رسسیده است و علائم بلوغ و شروع دوره نوجوانی چگونه است ؟! از جمله نشانه ها و مواردی که یک فرد هنگام پا گذاشتن به عرصه نوجوانی ، این موارد را سپری و تجربه می کند ، به شرح زیر است :

شکل ‌گیری هویت : در دوره نوجوانی، فرد به دنبال شناخت هویت خود است و تصمیماتی در مورد شخصیت خود، ارزش‌ ها، باورها و مسیر زندگی خود می‌ گیرد. این دوره با فشارهای ذهنی و اجتماعی همراه است که به شکل ‌گیری هویت فرد کمک میر‌کند.

تغییرات جسمی : در دوره نوجوانی ، تغییراتی در بدن شخص اتفاق می‌ افتد که شامل رشد سریع، تغییرات در شکل و اندازه بدن، پوست، مو و … می ‌شود.

تغییرات روانی : در دوره نوجوانی ، تغییراتی در روان شخصیتی فرد رخ می ‌دهد که شامل تغییرات در روابط اجتماعی، علاقه ‌های جدید و تجربه ‌های جدید می ‌شود ، که بیشتر این موارد اکثرا باب میل خانواده ها نخواهد بود . از این رو توجه داشته باشید این موارد و خلقیات گذار هستند و نیاز به تحمل و صبوری شما است .

تعاملات اجتماعی : در دوره نوجوانی، فرد به تدریج با جوامع مختلفی مثل خانواده ، دوستان، هم ‌رده‌ها و جوامع جدیدی که به آنها ملحق می ‌شود، در تعامل است. این تجربه ‌ها در کمک به ایجاد روابط اجتماعی قوی و پایدار می ‌تواند مفید باشد.

فشارهای اجتماعی : در دوره نوجوانی، شخص با فشارهای اجتماعی متعددی روبرو می ‌شود که ممکن است شامل فشارهای مدرسه، خانواده، دوستان، جامعه و رسانه‌ ها باشد. این فشارها ممکن است بر روی روابط اجتماعی، مسیر زندگی، ارزش ‌ها و باورهای شخص تأثیر بگذارند.

دوره نوجوانی چگونه شکل می گیرد؟

ویژگی های دوران نوجوانی

دوره نوجوانی یکی از دوران مهم زندگی انسان است که با تغییرات فیزیکی، روانی و اجتماعی همراه است. در ادامه، ویژگی های این دوره را بررسی می کنیم :

تغییرات فیزیکی : در این دوران ،  بدن جوانان به شدت تغییر می کند. افزایش قد، تغییرات در شکل صورت ،  رشد مو و بلندی صدا فقط بخشی از این تغییرات هستند.

تغییرات روانی : در دوران نوجوانی، افراد شروع به تشکیل هویت خود و شناسایی با خود می کنند. آنها شروع به تفکر در مورد ارزش های شخصی، دینی، اجتماعی و فرهنگی می کنند. در این دوران نوجوانی، تعاملات اجتماعی مهم هستند و ممکن است مسائلی مانند اختلاف نظر با دوستان، یا رفتار خود را با گروه های اجتماعی مختلف تغییر دهید.

تغییرات اجتماعی : در دوران نوجوانی، رابطه با خانواده و دوستان مهم است. نوجوانان ممکن است شروع به جدایی از خانواده خود کنند و بیشتر به دوستان خود نزدیک شوند. همچنین، بسیاری از نوجوانان شروع به شناسایی با یک گروه خاص می کنند، که ممکن است به عنوان گروهی جذاب مد نظر آنها باشد.

تغییرات تحصیلی : در دوران نوجوانی، شروع به تحصیل در مدارس دبیرستان یا مدارس متوسطه می شود. این دوره از تحصیل، معمولاً با تعاملات اجتماعی و فعالیت های خاص دیگری همراه است.

تغییرات شخصیتی : در دوران نوجوانی، شخصیت جوانان تغییر می کند و آنها شروع به شکل گیری خصوصیاتی مانند اعتماد به نفس، پایداری عاطفی، هوش هیجانی و مهارت های اجتماعی می کنند. برای رشد بهتر این ویژگی ها، توانایی های خود را بیشتر کنید، مهارت های نوآورانه را تقویت کنید و از فرصت هایی که برای پیشرفت دارید استفاده کنید.

منبع: https://alirezaniknam.com/about-adolescence/